Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στην Πάτρα - Τραυματισμός ναυτικού στο Πέραμα – Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ στην Σάμο - Τραυματισμός ημεδαπού στην Αστυπάλαια - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, ότι παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε νότια ν. Λευκάδας. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα της Βενετίας με ενδιάμεσο προορισμό το λιμένα Ηγουμενίτσας προς λιμένα Πάτρας με 48 άτομα πλήρωμα, 66 επιβάτες και 121 οχήματα.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πάτρας, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ASTERION II'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από ιδιοκτήτη ιδιωτικού ναυπηγείου στο Πέραμα, ότι ένας 57χρονος ημεδαπός μέλος πληρώματος Θ/Γ σκάφους, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο εντός του ναυπηγείου, τραυματίστηκε πέφτοντας από την πλώρη του ανωτέρω Θ/Γ στο έδαφος, καθώς εκτελούσε εργασίες στην άγκυρα.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΤΖΑΝΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου απογευματινές ώρες χθες, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ” Ν.Π. 10883 για ελαφρύ τραυματισμό μέλους πληρώματος στο αριστερό χέρι.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε σε λιμένα Βαθέος ν. Σάμου όπου ο 44χρονος τραυματίας (ναύτης) παρελήφθη από ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ το “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ” απέπλευσε για εκτέλεση μεμονωμένου πλου για λιμένες Καρλοβασίου, Φούρνων, Αγ. Κήρυκου, Μυκόνου, Σύρου, και Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ένας 20χρονος ημεδαπός τραυματίστηκε πρωινές ώρες χθες στο δεξί κάτω άκρο από τον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΥ 02 κατά την διαδικασία επιβίβασης στο λιμένα ν. Αστυπάλαιας.

Ο ανωτέρω άμεσα διεκομίσθη στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Αστυπάλαιας, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Προανάκριση διενεργείται από Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες, οι παρακάτω διακομιδές:

40χρονου από τον λιμένα ν. Αλόννησου για τον λιμένα ν. Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

32χρονης από τον λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

95χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

85χρονου από τον λιμένα “ΜΠΑΤΣΙΟΥ” ν. Άνδρου σε λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25 και

31χρονου από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.