Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΟΓ στο Στενό Καφηρέα - Αποβίβαση ασθενή από κρουαζιερόπλοιο στη Νεάπολη Βοιών – Επικάθιση ΕΠ-ΤΡ στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    


Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, 'Ανδρου και Καρύστου, ότι το Ε/Γ-O/Γ “AQUA BLUE” Ν.Π. 12393 με 92 επιβάτες, 13 Ι.Χ., 10 Φ/Γ και 51 άτομα μέλη πληρώματος, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας για λιμένες ν. Λήμνου, ν. Αγίου Ευστρατίου και Λαυρίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “AQUA BLUE”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου “MARELLA EXPLORER 2” σημαίας Μάλτας, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου παρέλαβε τον ασθενή από το αγκυροβόλιο Νεάπολης Βοιών με ασφάλεια και τον μετέφερε στο λιμένα Νεάπολης, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών.
*****

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, βραδινές ώρες χθες, για επικάθιση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους “ΑΝΑΣΣΑ” Ν.Π. 11104, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Αίγινας.

Στην περιοχή έσπευσε ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ''ΑΝΑΣΣΑ'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφος και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλόιο νηογνώμονα.
*****


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-7χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-55χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-59χρονου, από τη μαρίνα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και,

-57χρονης από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.8745.

Σχετικές εικόνες