Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Ρόδο - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Τήνο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Σκιάθο - Διακομιδές ασθενών

DSC_2729
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΖΕΥΣ Δ.'' Ν.Θ. 247, ότι κατά τον απόπλου από λιμένα μαρίνας Μανδρακίου ν. Ρόδου, προς εκτέλεση περιηγητικού πλου, με προορισμό τον λιμένα ν. Σύμης, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο, κατέπλευσε αυτοδύναμα στην μαρίνα Μανδρακίου Ρόδου αποβιβάζοντας με ασφάλεια εβδομήντα (70) επιβάτες, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, εισροή υδάτων και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΕΥΣ Δ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.'' Ν.Π. 11479, για τραυματισμό 85χρονης επιβάτιδος, κατά τον απόπλου του πλοίου από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά την διάρκεια επιβίβασης της έχασε την ισορροπία της στην κυλιόμενη κλίμακα και έπεσε εντός του πλοίου με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σκιάθου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονου, από τον λιμένα Κατάπολων ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.N. 64,

-60χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67,

-69χρονης, από τον λιμένα Λουτρών ν. Κύθνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-73χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

-50χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Ν. 53,

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” N.Π. 8745 και

-88χρονης, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες