Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους στη Ρόδο - Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΠΡΙΝΣΕΣΣ'' Ν.Ρ. 725 αναφορικά με την ύπαρξη καπνού στη δεξιά κύρια μηχανή του εν λόγω σκάφους, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΘΟΥ” ανατολικά ν. Ρόδου εκτελώντας περιηγητικό πλου με 79 επιβάτες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο συνόδευσε το Ε/Γ - Τ/Ρ στον λιμένα Λίνδου, όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια τους ανωτέρω επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΠΡΙΝΣΕΣΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, την Δευτέρα 01.05.2023.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

-10χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-87χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N.67

Σχετικές εικόνες