Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ σκάφους στις Σπέτσες - Ελαφριά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ πλοίου στο Πέραμα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Γύθειο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου ''FLYING CAT 5'' Ν.Π. 10562, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε αδυναμία λειτουργίας υδροπροωθητήρα δεξιάς κύριας μηχανής και δεν δύναται να εκτελέσει το δρομολόγιο του για λιμένες Ύδρας και Πόρου.

Εβδομήντα πέντε (75) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Τ/Χ καταμαράν “SPEED CAT I” Ν.Π. 12705, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα (11) επιβάτες θα προωθηθούν, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING CAT 5''.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π” Ν.Π. 10730, κατά τον κατάπλου του από προγραμματισμένο δρομολόγιο Παλούκια – Πέραμα, για ελαφριά πρόσκρουση, στον προβλήτα με τον καταπέλτη του πλοίου.

Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν μικρές υλικές ζημίες στον προβλήτα.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π”, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου για πτώση ΙΧΕ οχήματος στην θάλασσα, με έναν επιβαίνοντα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Γυθείου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με την συνδρομή δύτη διαπίστωσαν την ύπαρξη ΙΧΕ οχήματος στον πυθμένα της θάλασσας χωρίς κανέναν επιβαίνοντα επί αυτού, ενώ η ημεδαπή οδηγός του οχήματος είχε εξέλθει με ίδιες δυνάμεις.

Το ανωτέρω όχημα ανελκύθηκε με ασφάλεια από γερανοφόρο όχημα με την συνδρομή του ανωτέρω δύτη, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-28χρονης, από τον λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62,

-40χρονου και 31χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-89χρονης, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745.