Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά - Αλιευτικός έλεγχος στη Σκάλα Καλλονής - Ημιβύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στον Άγιο Κωνσταντίνο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι'' Ν.Π. 8037, ότι το πλοίο παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά προς τον λιμένα ν. Αίγινας, με δεκαεπτά (17) επιβάτες.

Το Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο επέστρεψε και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πειραιά, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να εξυπηρετηθούν με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Καλλονής, σε αλιευτικό καταφύγιο του κόλπου Καλλονής, εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος παράκτιας αλιείας να έχει αλιεύσει 121kgr όστρακα μη προβλεπόμενων διαστάσεων επί συνόλου 1.000kgr οστράκων του είδους ''ΧΑΒΑΡΑ'' (Modiolus barbatus) κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 του Π.Δ. 86/1998, με τη χρήση καταδυτικής μηχανής.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης βεβαιώθηκε αλιευτική παράβαση, ενώ τα 121kgr όστρακα μη προβλεπόμενων διαστάσεων από την ανωτέρω συνολική ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια απορρίφθηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου, για ημιβύθιση του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ''ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ'' Σ.ΑΓ.Κ. 196, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος και με τη συνδρομή πυροσβεστικού κλιμακίου του Αγίου Κωνσταντίνου έγινε απάντληση των υδάτων.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του για την άμεση ανέλκυση του εν λόγω σκάφους.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της αξιοπλοΐας του.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 19χρονος οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-36χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν.Ν. 57,

-87χρονος, από τον λιμένα Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-50χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62.

Σχετικές εικόνες