Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου βόρεια Εύβοιας – Τραυματισμός 57χρονου στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού για μηχανική βλάβη και ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου σημαίας Λιθουανίας στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙΟΥ” Ελληνικών Εύβοιας.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Βόλου, με έξι άτομα πλήρωμα, κενό φορτίου και με προορισμό τον λιμένα “ΤΟΡΡΕΣ” Σαρδηνίας.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999, το οποίο προσέδεσε ασφαλώς το πλοίο προς αποφυγή παράσυρσής του από τον κυματισμό και τα θαλάσσια ρεύματα.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, κρίθηκε αναγκαία η ρυμούλκηση του Φ/Γ πλοίου στο πλησιέστερο ασφαλές αγκυροβόλιο στην περιοχή “ΑΓΝΩΝΤΑ” Σκοπέλου, όπου θα παραμείνει μέχρι την βελτίωση του καιρού. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας κατά τον έλεγχο Φ/Γ οχήματος στην πύλη εισόδου λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος κατά τον έλεγχο Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο τραυματίστηκε στα δάκτυλα του αριστερού του χεριού.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις, όπου και εξήλθε αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενἰτσας.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη χθες από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67, 88χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες