Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Άνδρο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Λαύριο - Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες της 29/09/2021, οι Λιμενικές Αρχές Άνδρου και Καρύστου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Φ/Γ πλοίο ''HODZI'' σημαίας Παναμά, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο ΜΕ 7.170 Μ.Τ. ξυλείας από Τουρκία με προορισμό την Τυνησία με είκοσι (20) μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή, χωρίς να αιτεί συνδρομή στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βόρεια ν. Άνδρου. Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια έξω από την ακτή «ΔΗΜΟΛΙΤΗ» ν. Άνδρου ενώ στην περιοχή έσπευσαν το Ρ/Κ «Χ. ΓΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ» Ν.Π. 12514 και το «VERNIKOS SIGNOS».

Μεσημβρινές ώρες χθες ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου από το «VERNIKOS SIGNOS», συνοδεία του «Χ. ΓΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ» με προορισμό το αγκυροβόλιο Καρύστου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του 'HODZI'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. .

*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην έξοδο του λιμένα Λαυρίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 59χρονο παρέσυρε έναν 72χρονο αλλοδαπό πεζό με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Ο 72χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ. Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας ,για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
*****
Μία χελώνα εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, από την Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας , στην θαλάσσια περιοχή του ''ΝΑΤΟ'' Αιαντείου Σαλαμίνας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.