Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στο Βόλο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Χίο

AII 616
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου για πιθανή ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στο Φ/Γ “ΙΑΠΕΤΟΣ” Ν.Π. 12451 και συγκεκριμένα για ακινησία του πλοίου, εντός Παγασητικού Κόλπου, με 18 άτομα πλήρωμα, αφότου του είχε χορηγηθεί απόπλους για Πειραιά.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πλοίαρχο, ο οποίος δήλωσε μηχανική βλάβη με πιθανή αιτία την ύπαρξη μετάλλων σε κύλινδρο Κ/Μ. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 393, το οποίο με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ρυμούλκησε το ανωτέρω Φ/Γ με ασφάλεια στον προβλήτα νούμερο δύο του εμπορικού λιμένα Βόλου. Επίσης, στη περιοχή κατέφθασαν για συνδρομή άλλα δύο ρυμουλκά, ήτοι τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ” ΧVII Ν.Π. 2987 και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧVIΙI” Ν.Π. 12793, καθώς και ο πλοηγός υπηρεσίας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΑΠΕΤΟΣ”, μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, καθώς ο Πλοίαρχος του πλοίου, δεν ενημέρωσε την Υπηρεσία για τη μηχανική βλάβη, ως όφειλε.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι το Ι/Φ σκάφος ''QUIN'' σημαίας Πολωνίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα Χίου, με δύο (02) επιβαίνοντες, ένα ημεδαπό και έναν αλλοδαπό.

Στην περιοχή μετέβη η Λάντζα “ΙΣΙΔΩΡΟΣ” Ν.Χ. 261, η οποία ρυμούλκησε με ασφάλεια το ανωτέρω Ι/Φ στην μαρίνα νοσοκομείου Χίου με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''QUIN'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ στον κυβερνήτη επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, καθώς δεν ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή για το συμβάν, ως όφειλε.

Σχετικές εικόνες