Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «CREATURE» σημαίας Γαλλίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 0,6 ν.μ. ανατολικά της νησίδας Άτοκος, με δυο αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους επιβαίνοντές του να είναι καλά στην υγεία τους, καθώς και το Ε/Π-Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Λευκάδας 321. Στην συνέχεια το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ με ασφάλεια στον λιμένα Βαθέος Ιθάκης, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «CREATURE» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.

*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, να προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό. Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-29χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Νάξου 53 και

-06χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου προς τον λιμένα ν.Μυκόνου, με το ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Νάξου 64.

Σχετικές εικόνες