Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Ιεράπετρα - Ανατροπή λέμβου στη Θεσσαλονίκη - Θάνατος λουόμενου στο Φλοίσβο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Κάλυμνο

Share:    

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ιεράπετρας και Σητείας, ότι το Ι/Φ σκάφος ''RIO'' σημαίας Η.Π.Α., με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 32ν.μ. ανατολικά νοτιοανατολικά Ιεράπετρας Ν. Κρήτης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΕΥΔΟΚΙΑ'' Ν.Θ. 1043 και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ''ΕΥΔΟΚΙΑ'' με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟΥ''.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''RIO'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης και σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για ανατροπή ιστιοπλοϊκής κωπήλατης λέμβου με δέκα (10) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ'' Αγγελοχωρίου, κατά τη διάρκεια πλου από το λιμάνι της Επανομής προς το λιμάνι Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το φουσκωτό σκάφος ''ΣΩΣΤΙΚΟ Ι'' με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας καθώς και το Α/Κ-Ε/Π σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' Ν.Θ. 786.

Οι εννέα (09) επιβαίνοντες της λέμβου περισυνελέγησαν από το ''ΣΩΣΤΙΚΟ Ι'', μετεπιβιβάστηκαν στο Α/Κ-Ε/Π σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Αγγελοχωρίου, ενώ μια (01) επιβαίνουσα επιβιβάστηκε σε έτερη ιστιοπλοϊκή λέμβο και μεταφέρθηκε στο λιμένα Καλαμαριάς. Στους διασωθέντες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενώ τρεις (03) από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΑΧΕΠΑ'' για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ η ιστιοπλοϊκή κωπήλατη λέμβος ρυμουλκήθηκε από το ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' στο λιμένα Αγγελοχωρίου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή ''Α' ΑΛΙΠΕΔΟΥ'' Αλίμου, 67χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ'' Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό φωτοαντίγραφο αμφιβόλου γνησιότητας βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.