Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Ζάκυνθο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά - Σύλληψη αλλοδαπού στη Χαλκίδα - Θάνατος γυναίκας στη Χαλκιδική – Θάνατος άνδρα στο Πόρτο Χέλι – Θάνατος άνδρα στην Αλεξανδρούπολη - Τραυματισμός ημεδαπού εντός Ε/Γ-Ο/

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ “ΚΙΝΙΝΑ” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με έντεκα (11) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ζακύνθου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ, ενώ με ιδία μέσα (ιστία) αναχώρησε για λιμένα ν. Ζακύνθου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια, το Ι/Φ ακινητοποιήθηκε λόγω άπνοιας και ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΦΡΟΔΙΤΗ” Ν.Ζ. 335, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Το “ΚΙΝΙΝΑ” αγκυροβόλησε έξω από τον λιμένα ν. Ζακύνθου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε προκλήθηκε τραυματισμός. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΙΝΙΝΑ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν στον λιμένα του Πειραιά διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή. Στο εν λόγω πλοίο δεν είχαν επιβιβαστεί επιβάτες, ενώ το προγραμματισμένο δρομολόγιο ήταν για λιμένες ν. Αίγινας – ν. Αγκιστριού και επιστροφή στο λιμένα Πειραιά με έξι (06) άτομα πλήρωμα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, σε συνεργασία με στελέχη του τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Εύβοιας, για παράβαση του άρθρου 337 Π.Κ. περί προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας καθώς και του Ν. 3386/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη κατόπιν ενδείξεως από ανήλικες καταγγέλλουσες, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, εντός χερσαίας ζώνης Λιμένα Νέας Αρτάκης, στέρηση ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και άδειας παραμονής στη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλιακή περιοχή “ΒΕΡΓΙΑΣ” του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, 81χρονη. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας “Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την ελεύθερη παραλία “'Αγιος Ιωάννης” Σαλαντίου Δ. Ερμιονίδας, 83χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας “ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλιακή περιοχή έμπροσθεν καταστήματος “SANTA ROSA”, 67χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρωινές ώρες σήμερα για τραυματισμό 74χρονου ημεδαπού εντός του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” Ν.Π. 11800. Συγκεκριμένα, ο 74χρονος παραπάτησε και έπεσε εντός του πλοίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΑΞ” Ν.Π. 12457, 93χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.