Μηχανική βλάβη Ι/Φ στη μαρίνα Ζέας – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Ε' Λιμενικό τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Θ/Γ-Α/Ψ “FIVE PRINCESS” σημαίας Ρουμανίας, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μετά την έξοδό του από τον τουριστικό λιμένα Ζέας, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως επίσης και το Α/Κ “ΜΠΕΤΟΥΒΙΝΟΣ” Σ.Λ. 1068, το οποίο ρυμούλκησε το Θ/Γ σκάφος με ασφάλεια στη μαρίνα Ζέας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, ένας 29χρονος αλλοδαπός, στο λιμάνι εσωτερικού Κέρκυρας, για παράβαση του Ν. 4251/2014 και του Ν. 3386/2005 περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργήθηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από την Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα, ενώ εις βάρος του υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής στη χώρα.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-51χρονης και 49χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032,

-77χρονου, από τον λιμένα Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-βρέφους 19μηνών, από τον λιμένα Πάρου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ” Ν.Π. 8745,

-47χρονης, από τον λιμένα Κατάπολων Αμοργού στον λιμένα Ξάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν 62,

-35χρονου, από τον λιμένα Μυκόνου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032.