Μηχανική βλάβη ΙΦ στην Κέρκυρα - Ακυβερνησία λέμβου στη Γλυφάδα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Καβάλα - Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «ARCHIMEDE» σημαίας Γαλλίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “Μοραΐτικα” ν. Κέρκυρας, με δυο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν. Π. 12454, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους δυο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και εν συνεχεία το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας.

Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ARCHIMEDE» μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σαρωνικού και Βουλιαγμένης, για ακυβερνησία της λέμβου “ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ” ΣΠ-1564-ΣΤ' λόγω μηχανικής βλάβης με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν. μ. Β. ν. Φλεβών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ΜΟΝΟΛΥΚΟΣ” ΛΠ-12634ΣΤ', όπου εντόπισαν την ανωτέρω λέμβο με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, η οποία λίγο αργότερα κατέπλευσε με ιδία μέσα και συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στην Β' Μαρίνα Γλυφάδας.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλιακή οδό Αμ. Ερυθρού Σταυρού Καβάλας, όταν Δ/Κ όχημα με οδηγό 42χρονο, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στη διαχωριστική νησίδα της οδού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο 42χρονος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-51χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου, στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' N. Νάξου 53,

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' N. Νάξου 67,

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν. Π. 10001,

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' N. Νάξου 53

Σχετικές εικόνες