Μηχανική βλάβη Ι/Φ στην Κέρκυρα-Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ στα Χανιά-Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ στην Κέρκυρα-Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα-Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στο Φλοίσβο-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Οθωνών, για μηχανική βλάβη και αδυναμία χρήσης ιστίων του Ι/Φ σκάφους «STERENN» σημαίας Γαλλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 5,7 ν. μ. ανατολικά ν. Ερεικούσσας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος με τους επιβάτες του καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΧ” Ν.Π. 12414 ρυμούλκησε το Ι/Φ με ασφάλεια στη μαρίνα «ΓΟΥΒΙΩΝ» ν. Κέρκυρας.

Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «STERENN» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 68χρονος αλλοδαπός, επιβάτης του Κ/Ζ “RESILIENT LADY” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. βόρεια Ακρωτηρίου Χανίων ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στη περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον 68χρονο ασθενή και τον μετέφερε στον Ενετικό λιμένα Χανίων, από οπού διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, ενώ το ανωτέρω Κ/Ζ απέπλευσε για το εγκεκριμένο δρομολόγιο του.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 58χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Ι/Φ - Καταμαράν “VIOLETA ” σημαίας ΗΠΑ, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή όρμου Γαρίτσας ν. Κέρκυρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ, παρέλαβε τον ασθενή και τον αποβίβασε με ασφάλεια στον λιμένα Κέρκυρας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

*****

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό. Επιπλέον για τον 29χρονο, υπήρχε το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στην αστυνομική υπηρεσία του τόπου κατοικίας

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη ενός 61χρονου ημεδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 61χρονος, οδηγούσε στην Μαρίνα Φλοίσβου στον προβλήτα Α και συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα, προκαλώντας του υλικές ζημιές. Κατόπιν αλκοομέτρησης που διενεργήθηκε στον οδηγό, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-64χρονη, από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ" Ν.Ν. 53,

-24χρονης, από τον λιμένα ν. Λειψών στον λιμένα Λακκίου ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Χάλκης στον λιμένα Καμειροὐ Σκάλας ν. Ρόδου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗ” Ν. Ρόδου 213

Σχετικές εικόνες