Μηχανική βλάβη ΙΦ στην Κέρκυρα - Κατάσχεση αλιευτικών εργαλείων στη Στυλίδα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους - Διακομιδές ασθενών

Stylida_ixthioklovoi
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «ΑΝΕΜΟΣ» σημαίας Πολωνίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 12 ν. μ. ΒΔ ν. Οθωνών, με δυο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το Ι/Φ με τους δυο επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους και εν συνεχεία το συνόδευσε με ασφάλεια στον λιμένα “ΑΥΛΑΚΙΑ” ν. Οθωνών.

Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΝΕΜΟΣ» μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στο πλαίσιο περιπολίας που διενήργησαν απογευματινές ώρες της 02-12-2022 τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Λιβαρίου Μαλιακού κόλπου (περιοχή Natura) πλησίον της ακτής σε μικρό βάθος θάλασσας, τρία αλιευτικά εργαλεία (ιχθυοπαγίδες), άνευ στοιχείων κατόχου, συνολικού μήκους τριάντα έξι μέτρων (36m).

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας, κατασχέθηκαν τα παραπάνω αλιευτικά εργαλεία.

*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών καθώς και του 62χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους δύο (02) αλλοδαπούς, ηλικίας 20 και 30 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-48χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-41χρονου από τον λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου, στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166,
-52χρονου, από τον λιμένα ν.Μυκόνου, στον λιμένα ν.Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου, στον λιμένα ν.Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' N.Νάξου 64 και

-79χρονης, από τον λιμένα Αλοννήσου, στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.ΣΚ. 158.

Σχετικές εικόνες