Μηχανική βλάβη και επακούμβιση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Μυτιλήνη – Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στο Ηράκλειο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλονιά

Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ'' Ν.Χίου 462, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα με προορισμό τους λιμένες Μύρινας και Μυτιλήνης, επακούμβισε στον κυματοθραύστη με το πρυμναίο μέρος, λόγω βλάβης των χειριστηρίων των κύριων μηχανών.

Το πλοίο πλαγιοδέτησε με του βοήθεια του ρυμουλκού ΄΄ΙΩΑΝΝΗΣ΄΄ Ν.Θεσ. 246.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου, στο λιμένα Ηρακλείου, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών στο πλοίο το οποίο προερχόταν από τον λιμένα ν. Θήρας, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες. Συνολικά καταμετρήθηκαν 1210 επιβάτες αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 1202, επί του προβλεπόμενου μέγιστου αρχικού αριθμού επιβατών, ενώ η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 962 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΥΡΑ'' Ν.Π. 12350, με πέντε επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Ληξουρίου.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ ''ΜΑΚΗΣ'' Ν.Αργοστολίου 546 καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το ''ΑΥΡΑ'' ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό και με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Κεφαλληνίας, με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.