Μηχανική βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Νάξο – Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα – Εντοπισμός 29 αλλοδαπών στη Μύρινα

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με το Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA”
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου ότι, κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχύπλοου (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) “WORLDCHAMPION JET” σημαίας Κύπρου, παρουσιάστηκε αδυναμία άπαρσης του καταπέλτη.

Το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Ίο-Θήρα και επιστροφή, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν 538 επιβάτες, 18 Ε.Ι.Χ. και 4 δίκυκλα. Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “WORLDCHAMPION JET”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, χωρίς επιβάτες, προς το λιμάνι του Πειραιά. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τον τραυματισμό ενός εργαζομένου που έλαβε χώρα τις απογευματινές ώρες χθες, εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Ειδικότερα, ένας 59χρονος ημεδαπός εργαζόμενος ιδιωτικής εταιρείας, κατά το χειρισμό μηχανήματος, γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στα αριστερά πλευρά. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα της Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”, από όπου εξήλθε αυθημερόν. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Περάματος.

*****

Τις πρώτες πρωινές σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας για την ύπαρξη αλλοδαπών στην περιοχή οικισμού “ΠΡΟΠΟΥΛΙ” Λήμνου. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν 29 άτομα (23 άντρες, 02 γυναίκες και 04 ανήλικα), τα οποία μεταφέρθηκαν προσωρινά σε χώρο πλησίον του λιμανιού του Αγίου Νικολάου και πρόκειται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου της Λέσβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

Σχετικές εικόνες