Μηχανική βλάβη Κ/Ζ πλοίου στην Αίγινα - Εντοπισμός και διάσωση 20 ατόμων στην Κω - Εντοπισμός 27 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Κάλυμνο - Τραυματισμός ναυτικού στη Στυλίδα - Αποβίβαση ασθενούς από Δ/Ξ πλοίο στο Γύθειο -

1
Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη της κύριας μηχανής Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μπαχάμες, στη θαλάσσια περιοχή 7,5 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Αίγινας.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Ναυπλίου με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, με τετρακόσιους τέσσερις (404) επιβάτες και πεντακόσια ογδόντα ένα (581) άτομα πλήρωμα.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) Ρ/Κ πλοία, τα οποία ρυμούλκησαν το παραπάνω Κ/Ζ πλοίο στην προβλήτα Ξαβερίου του λιμένα Πειραιά όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά ν. Κω.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση είκοσι (20) αλλοδαπών (19 άνδρες και 01 αγόρι), τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Στον εντοπισμό είκοσι επτά (27) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη ν. Καλόλιμνο.

Ειδικότερα, κατόπιν ενημέρωσης για ύπαρξη ατόμων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Καλολίμνου, μετέβησαν (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς, (20 άνδρες, 03 γυναίκες, 02 αγόρια και 02 κορίτσια) επί της ν. Καλολίμνου.

Στη συνέχεια οι εν λόγω αλλοδαποί με τη συνδρομή των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας (01) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 20 ετών ως διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα¨ και του άρθρου 30 Ν. 4251/2014 ¨Διακίνηση¨.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας, από τον Πλοίαρχο Φ/Γ πλοίου, ότι 48χρονος μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύκληρος), τραυματίστηκε εντός του πλοίου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, κατά τη διαδικασία επισκευής γερανοφόρου οχήματος που βρισκόταν εντός του πλοίου, γλίστρησε και έπεσε από ύψος περίπου πέντε μέτρων (05μ.), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο 48χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και με τη συνδρομή στελεχών του Πυροσβεστικού Σταθμού Στυλίδας, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας και στη συνέχεια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του εν λόγω Φ/Γ πλοίου, για παράβαση του άρθρου 308 Π.Κ. ¨Απλή Σωματική Βλάβη¨.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 31χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας λιπαντής) Δ/Ξ πλοίου σημαίας Παλάου, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο σε διεθνή ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή Λακωνικού Κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο έσπευσε η Ε/Γ-Λάντζα ''ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΙ'' Ν.Ε. 63, όπου παρέλαβε τον 31χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της ακτής Καραϊσκάκη στη ν. Σαλαμίνα, μεταξύ δίκυκλου οχήματος που οδηγούσε ένας 47χρονος και ενός 23χρονου πεζού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Ο μεν 23χρονος μεταφέρθηκε με ιδία μέσα στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και ο δε 47χρονος μεταφέρθηκε με ιδία μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΘΡΙΑΣΙΟ¨, από όπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικές εικόνες