Μηχανική βλάβη μηχανοκίνητου σκάφους στην Παλαιοκαστρίτσα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Μήλο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, από τον κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ'' Ν. Σαρωνικού 223, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ότι αιτείται συνδρομής λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Παλαιοκαστρίτσας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή του επαγγελματικού σκάφους ''ΜΑΛΙΜΠΟΥ'' Λ.Π. 207, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος αγκυροβόλησε σε ασφαλέστερο σημείο εντός του κόλπου Παλαιοκαστρίτσας.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μήλου για περιστατικό προσκόλλησης σε αμμώδη περιοχή, του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΜΟΡΝΙΝΓΚ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 12049, με επτά επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Λαγκαδά εντός του όρμου Αδάμαντα ν. Μήλου. Στο σημείο μετέβη η Ε/Γ-Λάντζα ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β'' Ν.Λ. 893 με επιβαίνων στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της οποίας το ''ΜΟΡΝΙΝΓΚ ΣΤΑΡ'' αποκολλήθηκε ασφαλώς και κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-93χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-82χρονης και 87χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032,

-52χρονης, από το λιμένα ν. Σἰφνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53. και,

-53χρονου, από το λιμένα ν. Μήλου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. ΝΑΞΟΥ 53.