Μηχανική βλάβη σκάφους Α/Ψ στην Πάτρα – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Σέριφο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ.
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, ότι ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής, στο οποίο επέβαιναν επτά (07) άτομα, υπέστη σβέση εξωλέμβιας μηχανής στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ λιμένα «Ψαθόπυργου» και «Ναυπάκτου».

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τα σκάφη «ΘΕΤΙΣ» Τ.Π. 1117 και «ΙΡΙΣ» Λ.Π.3351, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος Α/Ψ και το συνόδευσαν με ασφάλεια στον λιμένα Ψαθόπυργου

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους Α/Ψ, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, ότι Ι/Φ σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς έχει ξεσύρει η άγκυρά του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσκρούει σε βραχώδη ακτή, στον Όρμο Κουτάλα (παραλία Βάγια) ν. Σερίφου.

Στο σημείο έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Τ. Σερίφου 43, καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και παρέλαβε τους πέντε (05) επιβαίνοντες του Ι/Φ καλά στην υγεία τους, καθώς είχαν βγει με ιδία μέσα στην στεριά.

Από τη Λιμενική αρχή Σερίφου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67,

-73χρονου, 64χρονου και 20χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες