Μηχανική βλάβη Τ/Χ - Α/Ψ στην Αλόννησο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ στην Κεφαλονιά - Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή και εντοπισμός του στη Ραφήνα - Ακυβερνησία Ε/Γ-Λάντζας στον Λακωνικό κόλπο - Σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο

AII 616
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλόννησου ότι Τ/Χ – Α/Ψ σκάφος, πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, στην θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. βορειοδυτικά ν. «ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ» ν. Αλόννησου με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή μετέβη το Τ/Χ "ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ" Τ.Α.98, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε το εν λόγω Τ/Χ σκάφος με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια κατέφθασε το σκάφος «EMANUEL BRONNER» σημαίας Γερμανίας, όπου ρυμούλκησε το Τ/Χ στον λιμένα καταφυγής «Γέρακας» ν. Αλόννησου, συνοδεία του "ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ".

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας ότι Ι/Φ σκάφος σημαίας Ιταλίας, πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στο πηδάλιο και πιθανής έλλειψης καυσίμων, στην θαλάσσια περιοχή πλησίον αεροδρομίου Κεφαλληνίας, με τέσσερεις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, τα οποία εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια κατέφθασε το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546, το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ με ασφάλεια στον λιμένα Αργοστολίου, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι τη προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για περιστατικό αγνοούμενου 56χρονου ημεδαπού κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή Ζούμπερι Αττικής.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από ναυαγοσώστες της περιοχής. Ο 56χρονος, εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη στεριά και δήλωσε καλά στην υγεία του.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Γυθείου για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης, και τραυματισμού μέλους πληρώματος Ε/Γ-Λάντζας στον Λακωνικό κόλπο.

Στο σημείο έσπευσε έτερη Ε/Γ-Λάντζα, η οποία παρέλαβε τον ναυτικό, ο οποίος είχε τραυματιστεί μετά από πτώση του στο κατάστρωμα, και ένα ακόμη επιβάτη και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου. Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η ακυβέρνητη Ε/Γ-Λάντζα ρυμουλκήθηκε από Ρ/Κ πλοίο σημαίας Belize και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου, βραδινές ώρες χθες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους της λάντζας μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών ηλικίας 18, 22, 23 και 35 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

Σχετικές εικόνες