Μηχανική βλάβη Τ/Χ στα Μέγαρα - Αποβίβαση ασθενή από Ε/Γ-Ο/Γ στη Μήλο - Τραυματισμός επιβάτιδας εντός Ε/Γ-Ο/Γ στη Θήρα - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Άνδρο

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πάχης Μεγάρων και Ελευσίνας ότι Τ/Χ σκάφος με τρεις (03) επιβαίνοντες είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή, στην θαλάσσια περιοχή ¨Βουρκάρι¨ Μεγάρων (βάθος μικρότερου του ενός μέτρου).

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και αφού αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, το συνόδευσε με ασφάλεια στον λιμένα Νέας Περάμου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 46, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηράκλειου προς λιμένα Πειραιά, θα παρέκκλινε της πορείας του, με σκοπό την αποβίβαση 35χρονου ημεδαπού επιβάτη, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα «ΑΔΑΜΑΝΤΑ» ν. Μήλου και από εκεί ο ανωτέρω ασθενής διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ απέπλευσε για Πειραιά προς συνέχιση εγκεκριμένου δρομολογίου.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπής επιβάτιδας επί του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR CHIOS" Ν.Π. 10883, κατά την διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου του από λιμένα Πειραιά.

Η επιβάτιδα, καθώς κατέβαινε στο εσωτερικό κλιμακοστάσιο επιβατών από το κατάστρωμα, παραπάτησε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο δεξί αστράγαλο, ενώ κατόπιν εύρεσης ιατρού διαπιστώθηκε ότι υπέστη διάστρεμμα δευτέρου βαθμού.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Άνδρου, για ύπαρξη Ι/Φ σκάφους σε δυσχερή θέση λόγω προβλήματος στο ιστίο, με δύο (02) επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή Όρμου Κορθίου.

Στην περιοχή μετέβη το Α/Κ «ΠΕΤΡΟΣ» Ν.Α. 156, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ και τους επιβάτες του καλά στην υγεία τους, οι οποίοι στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο Α/Κ σκάφος, ενώ το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Κορθίου.

Σχετικές εικόνες