Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βράβευσε όσους συνέβαλαν, στη δια θαλάσσης επιχείρηση εκκένωσης, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο του 2023

cover
Share:    

«Είμαι περήφανος πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως Δωδεκανήσιος για την αστείρευτη δύναμη ψυχής που όλοι και όλες καταθέσατε». Με αυτά τα λόγια ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη δια θαλάσσης επιχείρηση εκκένωσης, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο του 2023.

Σε κλίμα συγκίνησης ο Υφυπουργός, βράβευσε κατόπιν πρωτοβουλίας του, τους ιδιώτες εθελοντές κυβερνήτες σκαφών και πλοιοκτήτες, τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, του Λ.Σ. – ΕΛ- ΑΚΤ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παππάς αναφέρθηκε «στην επιχείρηση εκκένωσης δια θαλάσσης πάνω από 3700 ανθρώπων που πραγματοποιήθηκε υπό την άρτια οργάνωση των κρατικών αρχών και έχει γραφτεί ήδη στην ιστορία. Ήταν η μεγαλύτερη αντίστοιχη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους. Αξίζει ευγνωμοσύνη».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πεδίο των πυρκαγιών, εξήρε την αυτοθυσία όλων τονίζοντας πως «μέσα από το σκοτάδι της φωτιάς που έκαιγε τη Ρόδο μας, εμφανίστηκε το φως, το φως της ελπίδας, το φως της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Το φώς με το οποίο οι χιλιάδες εθελοντές και εθελόντριες, οι τοπικές αρχές, ο Ελληνικός στρατός και το Λ.Σ. νίκησαν το σκοτάδι». «Μπορεί η Ρόδος μας να κάηκε, πράγμα θλιβερό, όμως είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί για να φτιάξουμε την Ρόδο και πάλι» σημείωσε συγκινημένος.

Ο Αρχηγός του Λ.Σ.- ΕΛ-ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη δια θαλάσσης επιχείρηση εκκένωσης, τονίζοντας πως «δεν αμφισβητήσαμε την ικανότητα της επιτυχούς έκβασης, δεν ρισκάραμε τίποτα, σε κάθε μας βήμα ήμασταν σίγουροι για το αποτέλεσμα, με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και κυρίως των ιδιωτών των ανθρώπων της θάλασσας της Ρόδου, οι οποίοι κάτω από τις οδηγίες και τις εντολές του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, με αυταπάρνηση, κατάφεραν αυτό που για πολλούς φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης οι οποίοι παρέλαβαν βραβεία για την πολύτιμη συνδρομή αντιστοίχως της Περιφέρειας και του Δήμου, στην επιχείρηση εκκένωσης πληθυσμών από παράκτιες περιοχές, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου Αναστάσιος Ζήφος, η Ειδική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Μαριάννα Νικολαΐδου και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Σταύρος Τσαντής.

Σχετικές εικόνες