Οι δράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών των λιμένων στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιάννη Πλακιωτάκη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

DSC_5189.jpg
Share:    

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, Αντώνη Βενιέρη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ναυτικής πρακτόρευσης στη χώρα μας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική των Οργανισμών Λιμένων, την επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το πλαίσιο των ευθυνών των ναυτικών πρακτόρων και την παροχή πλοηγικών υπηρεσιών στα λιμάνια.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε στους συνομιλητές του την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στα επενδυτικά προγράμματα των Οργανισμών Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης και την αναπτυξιακή διάσταση που θα προκύψει από την υλοποίηση τους, ενώ παρουσίασε και την μέχρι τώρα πορεία για την αξιοποίηση και σε περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πορεία υλοποίησης της Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας, ως αναγκαίου εργαλείου ενημέρωσης για τις παρεχόμενες λιμενικές υπηρεσίες και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και στην προσπάθεια για την παροχή ποιοτικών πλοηγικών υπηρεσιών, στην οποία περιλαμβάνεται και η βελτίωση του εξοπλισμού και των μέσων της Πλοηγικής Υπηρεσίας, ιδίως από την κατασκευή νέων πλοηγίδων, για τις οποίες ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Τόσο ο κ. Πλακιωτάκης όσο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης κ. Αντώνης Βενιέρης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και των Διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένα, με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση πλοίων και φορτίων στα ελληνικά λιμάνια.

Σχετικές εικόνες