Παράσυρση ανήλικου με στρώμα θαλάσσης στο Λαγονήσι Αττικής - Θάνατος λουόμενων στην Κάρπαθο, στην Θεσσαλονίκη και στη ν. Λέσβο - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα - Πρόσκρουση σκαφών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Βουλιαγμένης και Παλαιάς Φώκαιας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό παρασυρόμενου 08χρονου αλλοδαπού ανήλικου επιβαίνοντα σε πνευστό στρώμα θαλάσσης, τον οποίο προσπαθούσε να προσεγγίσει 48χρονος, οικείος του, άνδρας, προκειμένου να συνδράμει, στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου Αττικής.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη, προς παροχή συνδρομής.

Ο 48χρονος άνδρας, προσέγγισε τον 8χρονο ανήλικο και αφού τον παρέδωσε με ασφάλεια σε ιδιωτικό σκάφος, καλά στην υγεία του, στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε από το ανωτέρω σκάφος στην γλίστρα Λαγονησίου.

Στον 48χρονο αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή των Πηγαδιών ν. Καρπάθου, 69χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο σε ν. Ρόδο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρπάθου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Περαίας του Δ. Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, 79χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Χρυσής Άμμου ν. Λέσβου, 73χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού για καπνικά προϊόντα στην Μυτιλήνη την 20.08.2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ογδόντα τριών ευρώ και είκοσι λεπτών (4.083,20€).

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, Θ/Γ σκάφους σημαίας Τουρκίας στην μαρίνα Βουλιαγμένης, προσέκρουσε σε έτερο Θ/Γ σκάφος σημαίας Βουλγαρίας, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο εντός της μαρίνας, και αυτό με την σειρά του προσέκρουσε σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος Ελληνικής σημαίας.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-26χρονης, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67,

-89χρονου, από τον λιμένα Βαθύ ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-20χρονης και 22χρονης, από τον λιμένα ν. Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες