Παροχή συνδρομής και απεγκλωβισμός ατόμου από δυσπρόσιτη περιοχή στην Αττική - Αλιευτικοί έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας -Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους στη Γλυφάδα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Ψαρά και τις Οινούσσες - Διακομιδές

DSC_3393
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για τον εγκλωβισμό αλλοδαπού άνδρα σε βραχώδες και απόκρυμνο σημείο στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος του 32χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν και με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλώβισαν τον ανωτέρω, ο οποίος δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν χρήζει περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης.
*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων συνολικά 138 κιλά ιχθύες ως εξής:

-εννέα (09) ιχθυοκιβώτια βάρους 54 κιλών, με ιχθύες του είδους “PAGELLUS ERITHRINUS” (λυθρίνι), μικρού μεγέθους, διαστάσεων από 11 έως 13 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 15 εκατοστών,

-έξι (06) ιχθυοκιβώτια βάρους 24 κιλών, με ιχθύες του είδους “SPARUS ORATA” (τσιπούρα), μικρού μεγέθους, διαστάσεων από 15 έως 17 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών,

-έξι (06) ιχθυοκιβώτια βάρους 30 κιλών, με ιχθύες του είδους “SCOMBER JAPONICUS” (κολιός), μικρού μεγέθους, διαστάσεων από 12 έως 14 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 18 εκατοστών,

-ένα (01) ιχθυοκιβώτιο βάρους 6 κιλών, με ιχθύες του είδους “MULLUS BARBATUS” (κουτσουμούρα), μικρού μεγέθους, διαστάσεων από 06 έως 08 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 11 εκατοστών,

-τέσσερα (04) ιχθυοκιβώτια βάρους 24 κιλών, με ιχθύες του είδους “MERLUCCIUS MERLUCCIUS” (βακαλάος), μικρού μεγέθους, διαστάσεων από 15 έως 17 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών, Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκε μία αγορανομική παράβαση, ενώ το σύνολο των ανωτέρω ιχθύων φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, για την πρόσκρουση Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους σημαίας Πολωνίας σε κρηπίδωμα στη μαρίνα Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος, κατά τη διάρκεια της ανέλκυσης του από γερανοφόρο όχημα, προσέκρουσε σε κρηπίδωμα της μαρίνας, με αποτέλεσμα τη πρόκληση υλικών ζημιών μικρής έκτασης στην πλώρη του.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ψαρών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 12520, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά - Οινούσσες - Χίο - Μυτιλήνη, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα Ψαρών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Στο πλοίο επέβαινε ένας (01) επιβάτης με προορισμό τα Ψαρά, ενώ δεν ανέμεναν επιβάτες στον οικείο λιμένα προς επιβίβαση.
*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Οινουσσών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 12520, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά - Οινούσσες - Χίο - Μυτιλήνη, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα ν. Οινουσσών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για λιμένα ν. Χίου.

Στον εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση 04 επιβάτες και 01 Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν 02 επιβάτες προς επιβίβαση.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-58χρονου, από τον λιμένα Γάϊου ν. Παξών στον λιμένα Πέρδικας Θεσπρωτίας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΓΧΙΑΛΟΣ” Ν.Χ. 471,

-44χρονου, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες