Παροχή συνδρομής μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς στη ν. Κω – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου στο Βόλο - Θάνατος ημεδαπής στη Χαλκιδική – Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ στην Πάτμο - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Κάρυστο -

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕ.ΠΙΧ.) και οι Λιμενικές Αρχές Κω και Καρδάμαινας για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή Καρδάμαινας ν. Κω. Υπό το συντονισμό του ΚΕ.ΠΙΧ., στην περιοχή έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τέθηκαν σε άμεση ετοιμότητα έξι (06) επιβατηγά–τουριστικά (Ε/Γ–Τ/Ρ) πλοία. Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομική Διεύθυνση της Κω επιβιβάστηκαν σε τρία (03) Ε/Γ–Τ/Ρ πλοία συνολικά τριακόσια ενενήντα εννέα (399) άτομα ενώ στη συνέχεια τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον οικισμό Αντιμάχειας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η Λιμενική Αρχή του Βόλου, ότι ένας 52χρονος αλλοδαπός εθεάθη πρωινές ώρες την 27/06/2024 με το κανό του να κατευθύνεται προς την παραλία Κάτω Γαζέα Βόλου και έκτοτε αγνοείται. Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και ξεκίνησαν έρευνες με τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο (02) περιπολικά οχήματα από ξηράς. Αποτέλεσμα των ερευνών, ήταν ο εντοπισμός του 52χρονου καλά στην υγεία του, στην περιοχή Άγιος Σώστης του δήμου νότιου Πηλίου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Ν. Μουδανιών, για μία 90χρονη ημεδαπή, η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή ''ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ'' του δήμου Κασσάνδρας. Η 90χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, συνελήφθη από στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ένας 58χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος για παράβαση του άρθρου 292 του Π.Κ. «Παρακώλυση θαλάσσιων συγκοινωνιών». Συγκεκριμένα ο 58χρονος είχε σταθμεύσει το Φ/Γ όχημα του πλησίον της προβλήτας πρόσδεσης Επιβατηγού Οχηματαγωγού (Ε/Γ – Ο/Γ) πλοίου με αποτέλεσμα την πρόκληση δυσχέρειας πρόσδεσης του. Από τη Λιμενική Αρχή του Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, επιβλήθηκαν στον 58χρονο διοικητικές κυρώσεις ύψους χιλίων (1.000 €) ευρώ, ενώ σε έλεγχο αλκοολομέτρησης που του διενεργήθηκε, βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ με αποτέλεσμα να του επιβληθεί και πρόστιμο ύψους διακοσίων (200 €) ευρώ.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτμου, για μηχανική βλάβη ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (Υπήκοοι Αυστραλίας), στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Πάτμου. Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ρυμουλκό (Ρ/Κ) «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 12730, το οποίο ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτμου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Πάτμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καρύστου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένας 77χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 4,7 ν.μ. νότια Καρύστου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον λιμένα Καρύστου. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-36χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ¨ Ν.Σ.46 και

-09χρονου, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-73χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ. 25.

Σχετικές εικόνες