Παροχή συνδρομής σε ανήλικους ημεδαπούς χειριστές ποδηλάτου θαλάσσης στη Ραφήνα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στον Πειραιά - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για την ύπαρξη τεσσάρων (04) ανήλικων ημεδαπών χειριστών ποδηλάτου θαλάσσης (α.λ.σ.) στην θαλάσσια περιοχή παραλίας Αρτέμιδος.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ ''ΕΛΕΝΗ'' Σ.Ρ. 1675, το οποίο εντόπισε τους ανωτέρω, τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους, στο λιμένα Αρτέμιδος, ενώ το εν λόγω θαλάσσιο ποδήλατο ρυμουλκήθηκε από το ''ΕΛΕΝΗ'' στον οικείο λιμένα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη για περιστατικό πτώσης οχήματος, στην θαλάσσια περιοχή ''ΗΕΤΙΩΝΑ'' του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν το περιστατικό, καθώς κι ότι οι δύο (02) μοναδικοί επιβαίνοντες του οχήματος, ηλικίας 21 και 20 ετών, είχαν εξέλθει με ιδίες δυνάμεις στον προβλήτα, καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στελέχη της Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν την ακριβή θέση του οχήματος, χωρίς έτερους επιβαίνοντες, το οποίο πρόκειται να ανελκυθεί πρωινές ώρες σήμερα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου ''ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ'' Ν.Π. 12650, ότι παρουσίασε βλάβη στο βίντσι της άγκυρας (εργάτη), ενώ περίμενε αγκυροβολημένο στο νότιο λιμένα Χαλκίδας, προς αναμονή διελεύσεως της συρταρωτής γέφυρας του Πορθμού Ευρίπου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών:

-46χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-73χρονης, από τον λιμένα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-15χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΣΣΑ Μ'' Ν.Π. 12263,

-57χρονου και 82χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25,

-54χρονου, από τον λιμένα ''ΓΑΥΡΙΟΥ'' ν. Άνδρου στον λιμένα Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-70χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-57χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25.