Παροχή συνδρομής σε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από δύσβατη περιοχή στη Σάμο - Παροχή συνδρομής σε χειριστή αετοσανίδας στην Αρτέμιδα

ΠΑΘ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σάμου για την ύπαρξη αλλοδαπών σε δύσβατη χερσαία περιοχή στο ακρωτήρι “ΠΡΑΣΟ” βορειοανατολικά της Σάμου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου αιτήθηκε την συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Σάμου για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των προαναφερθέντων αλλοδαπών σε ασφαλή περιοχή.

Αμέσως μετέβησαν στο σημείο ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής. Το ΠΑΘ Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθέλκυσε βοηθητικό σκάφος, το οποίο προσέγγισε τις ανωτέρω ακτές και απεγκλώβισε τριάντα έναν (31) αλλοδαπούς και τους μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή της “Μουρτιάς”. Οι αλλοδαποί παρελήφθησαν από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, προκειμένου να μεταφερθούν σε ΚΕΔ Σάμου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, για την ύπαρξη χειριστή αετοσανίδας (kite surf) σε δυσχερή θέση, στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Αρτέμιδα με κατεύθυνση προς την θαλάσσια περιοχή Βραυρώνος.

Άμεσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ αναχώρησαν επίσης προς παροχή συνδρομής ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος “ΤΡΙΤΩΝ” Λ.Ρ. 10871.

Το ιδιωτικό σκάφος εντόπισε, περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή τον 29χρονο ημεδαπό χειριστή αετοσανίδας, καλά στην υγεία του. Ο 29χρονος δήλωσε ότι δεν έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες