Παροχή συνδρομής σε ερασιτέχνη αλιέα σε δύσβατη περιοχή στη Μύρινα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Αλιευτικός έλεγχος στο Πόρτο Γερμενό - Διακομιδές ασθενών

26Β
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για τραυματισμό 40χρονου ημεδαπού ερασιτέχνη αλιέα σε βραχώδες σημείο της περιοχής «Αγία Ευθυμία» ν. Λήμνου, ο οποίος είχε μεταβεί στο εν λόγω σημείο προκειμένου να αλιεύσει από την ξηρά.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και το Α/Κ «ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ» Ν.Μ. 19. Τον 40χρονο απεγκλώβισαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον παρέδωσαν με ασφάλεια στο Α/Κ «ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ» Ν.Μ. 19. Στη συνέχεια, ο άνδρας μετεπιβιβάστηκε σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Μύρινας, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου για νοσηλεία.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όταν Φ.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 35χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα, με οδηγό έναν ημεδαπό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του δίκυκλου οδηγού, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου, στο αλιευτικό καταφύγιο Πόρτο Γερμενό, εντοπίστηκε ημεδαπός να έχει στο ερασιτεχνικό του σκάφος δυο (02) χιλιάδες μέτρα δίχτυα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δίχτυα καθώς και το αλίευμα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονης και 52χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» N.N. 64.

-30χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-72χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745 και

-29χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες