Παροχή συνδρομής σε ερασιτεχνικό σκάφος στη Ψάθα Αττικής - Αποβίβαση ασθενούς στον Πόρο - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΥΓ πλοίου στην Αίγινα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό πεζού στη Ραφήνα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

1
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι επιβαίνοντας σε θαλάσσιο μοτοποδήλατο εντόπισε πλαστικό σκάφος με τρεις (03) επιβαίνοντες να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Ψάθας Αττικής.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το σκάφος ''ΤΡΙΤΩΝ' Τ.Κ. 500, όπου εντόπισε το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ'' Λ.Π. 5678-Ε΄, να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και στη συνέχεια το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο βόρειο άκρο της ακτογραμμής παραλίας Ψάθας, με τους τρεις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 51χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Ι/Φ πλοίου ''OCEAN SWAN'' σημαίας Hν. Βασιλείου, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Πόρου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη Λάντζα “ΛΙΑΚΟΣ” Ν.Π. 21, όπου παρέλαβαν τον ανωτέρω αλλοδαπό και τον μετέφεραν στον λιμένα Γαλατά. Αρχικά, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Άργους για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου διενεργείται προανάκριση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΧVIΙ” Ν.Π. 11483 ότι, ενώ το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιάς - Αίγινα, παρουσίασε βλάβη, λόγω πιθανής εμπλοκής αντικειμένου στο πτερύγιο. Το Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατό οκτώ (108) επιβάτες.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερα Ε/Γ πλοία, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη μεμονωμένος πλους για τον λιμένα Περάματος προς αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης λιμένος Ραφήνας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 77χρονος παρέσυρε 36χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ”, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα Ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV‘’ Ν.Ν. 64 , 94χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία “ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ” ν. Κω.

Από από το Λιμεναρχείο Κω, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες