Παροχή συνδρομής σε ημεδαπό στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα

Share:    

Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες της 29-05-21, από στέλεχος του Β' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, 64χρονος ημεδαπός ο οποίος ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο, χωρίς τις αισθήσεις του, πλησίον του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Το ως άνω στέλεχος παρείχε στον 64χρονο τις πρώτες βοήθειες μέσω καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ενώ στη συνέχεια ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''BOOKIE TOO'' Ν.Π. 9435 στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. ανατολικά ν. Αίγινας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, το οποίο έπλεε με χρήση ιστίων, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, το ''BOOKIE TOO'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Αίγινας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή του Τ/Χ “ΠΑΝΤΑ” Λ.Α. 234, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών καθώς και του 54χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε τους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, σε κενό που υπήρχε στο μπροστινό τμήμα του επικαθήμενου μεταξύ του τοιχώματος και του φορτίου, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
*****
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 22 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω ως συνεργοί στην απόπειρα παράνομης εξόδου ανήλικης, την οποία συνόδευαν και θα ταξίδευαν μαζί της, ενώ ο 33χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της ταξιδιωτικά έγγραφα έτερου προσώπου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.