Παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο σκάφος στη Λευκάδα – Σύλληψη άνδρα για κλοπή στη Ραφήνα – Διακομιδές ασθενών

ΡΑΦΗΝΑ  (2)
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Ολλανδίας σε δυσχερή θέση λόγω αδυναμίας χρήσης των ιστίων, στη θαλάσσια περιοχή 19 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Λευκάδας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την περιοχή απέπλευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκε ένα (01) ελικόπτερο της Π.Α.

Το ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκε και οι δύο επιβαίνοντές του μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο Φ/Γ «REYHAN» σημαίας Βανουάτου, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αγκυροβόλιο Πρέβεζας, όπου παρελήφθησαν από αλιευτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατέπλευσαν με ασφάλεια στον λιμένα Πρέβεζας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων.

*****

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, ένας 26χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 372 «Κλοπή» του Π.Κ. και του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν. 3386/2005 «Περί αλλοδαπών».

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η ανωτέρω Λιμενική Αρχή από το Α.Τ. Τήνου για υποβολή έγκλησης για κλοπή οχήματος από αλλοδαπό άνδρα. Σε γενόμενο έλεγχο από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας κατά τον κατάπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από ν. Τήνο, εντοπίστηκε το ανωτέρω όχημα και συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-32χρονης από τον λιμένα ν. Λέρου στον λιμένα ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-60χρονου από τον λιμένα ν. Ανάφης στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΗ ΣΤΑΡ” Ν.Θ. 68,

-83χρονου, από τον λιμένα ν. Ηρακλειάς στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67 και

-27χρονης, από τον λιμένα ν. Νισύρου στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Κ. 40.

Σχετικές εικόνες