Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στην Κεφαλληνία – Θάνατος λουόμενων στην Βουλιαγμένη και στα Σύβοτα – Εντοπισμός 22 αλλοδαπών στη Γαύδο – Σύλληψη ημεδαπού στη Θήρα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, για αγνοούμενη κολυμβήτρια στη θαλάσσια περιοχή του Άσσου στην Κεφαλονιά. Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τέθηκε σε ετοιμότητα ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου και ένα ιδιωτικό σωστικό σκάφος, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε την 51χρονη αλλοδαπή κολυμβήτρια. Στη συνέχεια, η 51χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου ιατρική παρακολούθηση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού ότι μία 74χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Γαλάζιας Ακτής-Αγίου Δημητρίου. Στην 74χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή της Βουλιαγμένης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας ότι μία 69χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Γαλλικός Μώλος στα Σύβοτα. Στην 69χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους και στη συνέχεια από ιδιώτη ιατρό με αρνητικά αποτελέσματα. Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή των Συβότων, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Γαύδου, για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ”. Στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου της Γαύδου που μετέβησαν στην περιοχή εντόπισαν είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς (όλοι άνδρες) και ένα πολυεστερικό σκάφος. Οι αλλοδαποί, φυλάσσονται σε προσωρινό χώρο του Δήμου Γαύδου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θήρας προέβησαν στη σύλληψη ενός 40χρονου ημεδαπού για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας στη Θήρα. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή κατάλοιπα έκτασης περίπου 5 τ.μ., τα οποία προέρχονταν από το σκάφος του 40χρονου. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής εξουδετέρωσαν την θαλάσσια ρύπανση με τη χρήση απορροφητικών υλικών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Θήρας. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας, Νυδρίου, Πλατύγιαλου και Ιθάκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους ελληνικής σημαίας, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή προσβάσεων του λιμανιού του Καστού. Αμέσως για την περιοχή αναχώρησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα θαλάσσιο ταξί και ένα αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος. Το Ι/Φ εντοπίστηκε από το Α/Κ σκάφος, με τη συνδρομή του οποίου κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Καστού. Από το Λιμεναρχείο της Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν από τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο χωρίς να φέρει άδεια διαμονής, ώστε να μπορεί να εξέλθει νόμιμα από τη χώρα. Επιπρόσθετα, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του, βρέθηκε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-13χρονου, από το λιμάνι του Αγκιστρίου Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-75χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-61χρονου, από το λιμάνι της Αμοργού στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.Ν.64.

Σχετικές εικόνες