Παροχή συνδρομής σε λουόμενες στη Μύκονο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Λευκάδα - Σύλληψη ημεδαπού στη Μυτιλήνη – Σύλληψη ημεδαπού μετά από αλιευτικό έλεγχο στην Καβάλα

4
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για αλλοδαπές λουόμενες ηλικίας 36 και 48 ετών, οι οποίες βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ιωάννη ν. Μυκόνου.

Ειδικότερα, ημεδαπή ναυαγοσώστης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας, εντόπισε τις ανωτέρω λουόμενες να αιτούνται συνδρομή και άμεσα χρησιμοποιώντας κατάλληλο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό πλησίασε και οδήγησε την μία εξ' αυτών με ασφάλεια στην ξηρά.

Ταυτόχρονα στο σημείο έσπευσαν δύο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής ευρισκόμενοι εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι διέσωσαν και την δεύτερη εξ' αυτών, ανασύροντάς την με ασφάλεια στην ακτή.

Στις ανωτέρω λουόμενες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για προληπτικούς λόγους.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “LAURA IV” σημαίας Γερμανίας, στην θαλάσσια περιοχή ν. Σκορπιού.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, τους οποίους μετεπιβίβασε και μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Νυδρίου ν. Λευκάδας.

Ακολούθως, στο εν λόγω σημείο μετέβη ιδιώτης δύτης με το σκάφος “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΛΕΞΗΣ” Τ.Λ. 605, το οποίο αποκόλλησε το “LAURA IV” και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ρυμούλκησε ασφαλώς, στον λιμένα Βλυχού ν. Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης. Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους.
*****
Στη σύλληψη ενός 41χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση των άρθρων 290Α, 169,361 και 308 του Π.Κ. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, αφού εξύβρισε και επιτέθηκε σε 46χρονη ημεδαπή εντός του λιμένα Μυτιλήνης, στη συνέχεια διέφυγε με Φ/Γ όχημα της εταιρείας στην οποία εργάζεται, χωρίς να σταματήσει στις υποδείξεις των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του, ενώ από την ανωτέρω 46χρονη υπεβλήθη έγκληση κατά αυτού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Στη σύλληψη ενός 52χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, για αλιεία με σκοπό την πώληση και την εμπορία δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους “Τελίνα” (Donax Trunculus), το σύνολο των οποίων ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, επί της Εγνατίας οδού στο ύψος της Νέας Καρβάλης, εντοπίστηκε ο 52χρονος να κατέχει εντός Ι.Χ.Ε οχήματος, τα ανωτέρω δίθυρα μαλάκια υπολειπόμενων διαστάσεων, συνολικού βάρους δεκαπέντε κιλών (15kg), τα οποία είχε αλιεύσει με τη χρήση παράνομου αλιευτικού εργαλείου και χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το αλιευτικό εργαλείο και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Σχετικές εικόνες