Παροχή συνδρομής σε λουόμενες στο Ρίο – Θάνατος άνδρα στη Μονεμβασιά – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας αναφορικά με παράσυρση δύο λουομένων από τα ρεύματα στη θαλάσσια περιοχή Ακταίου Ρίου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρίου, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΕΛΕΝΑ Α» Ν.Π. 11726 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή Ρίου – Αντίρριου και το Τ/Χ σκάφος «ΔΩΡΑ Μ» Λ.Π. 6214, ενώ από ξηράς στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Οι δύο (02) αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 19 και 28 ετών, που βρισκόντουσαν πάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης, περισυνελέγησαν από το «ΔΩΡΑ Μ» και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους, στην ακτή.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 62χρονος ημεδαπός, εντός ΙΧΕ οχήματος, στην εξομοιούμενη ζώνη λιμενικής εγκατάστασης Μονεμβασιάς «Πλάκα έως μαρίνα», στη θέση πλάκα.

Ο άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων - Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σπάρτης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονης, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-17χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες