Παροχή συνδρομής σε λουόμενους στη Μήθυμνα ν. Λέσβου - Ανατροπή λέμβου στη Ναύπακτο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θάσο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Μυτιλήνης και Μήθυμνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη αλλοδαπής κολυμβήτριας σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΕΥΘΑΛΟΥ» βόρεια ν. Λέσβου.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω, η οποία επέβαινε σε πνευστό θαλάσσιο παιχνίδι, απομακρύνθηκε από την ακτή και παρά τις προσπάθειες της, αδυνατούσε να επιστρέψει, ενώ έτερος ημεδαπός λουόμενος που βρισκόταν στην περιοχή έσπευσε προκειμένου να συνδράμει.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος FRONTEX και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής.

Οι ανωτέρω κολυμβητές εντοπίστηκαν από το σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια τον άνδρα στην ακτή της παραλίας ¨ΕΦΤΑΛΟΥΣ¨ και την γυναίκα στον λιμένα Μήθυμνας, καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω δήλωσαν ότι δεν έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ναυπάκτου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, για ανατροπή φουσκωτής λέμβου, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨ΧΙΛΙΑΔΟΥ¨ του Ν. Φωκίδας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν έναν εκ των δύο επιβαινόντων, ο οποίος είχε προσεγγίσει αυτοδύναμα την παραλία και ήταν καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια, για την περιοχή άμεσα απέπλευσαν δύο ιδιωτικά σκάφη και ένα Ε/Π-Α/Κ με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς εντοπισμό του έτερου επιβαίνοντα.

Ο έτερος ημεδαπός εντοπίστηκε από το Ε/Π-Α/Κ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου Μοναστηρακίου και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή, όντας καλά στην υγεία του, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, για προληπτικούς λόγους.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έξω από τον επιβατηγό λιμένα ν. Θάσου, όταν Δ/Κ όχημα με οδηγό έναν 30χρονο, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονης, από τον λιμένα ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-10χρονης, από τον λιμένα Αγκιστρίου ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-50χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες