Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Ν. Μηχανιώνα – Τραυματισμός ανήλικης επιβάτιδος Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου - Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ν. Μηχανιώνας από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους ¨ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ¨ Ν.Θ. 678, ότι το σκάφος, με 3 επιβαίνοντες, παρουσίασε μηχανική βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης της δεξιάς κύριας μηχανής, στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. νοτιοδυτικά λιμένα Ν. Μηχανιώνας. Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» Λ.Ν.Μ. 1145 , στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και αφού εντόπισε το ανωτέρω σκάφος το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμένα Ν. Μηχανιώνας. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση , ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ¨ , μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π '' Ν.Π. 10668, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Τήνου για λιμένα Γαυρίου Άνδρου με τελικό προορισμό τον λιμένα Ραφήνας, για τραυματισμό 10χρονης επιβάτιδος. Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ξέφυγε της προσοχής της μητέρας της και γλίστρησε ενώ βρισκόταν στο κατάστρωμα Νο7 του πλοίου με αποτέλεσμα την πτώση της. Στην 10χρονη προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτες ιατρούς, ενώ με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Ραφήνας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο παιδιατρικό τμήμα ιδιωτικού Νοσοκομείου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις -περίθαλψη.
*****
Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 60χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: -77χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001 και -29χρονης και 63χρονου, από τον λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV¨ Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες