Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στο Σαρωνικό - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αλεξανδρούπολη - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ στο Γύθειο - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σαρωνικού, Λαυρίου και Παλαιάς Φώκαιας, ότι ένα ταχύπλοο σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω απώλειας προσανατολισμού, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή 6,6 ν.μ. νοτιοδυτικά της νήσου Πάτροκλου.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα εκ των οποίων εντόπισε το Τ/Χ, με τους επτά (07) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Το ταχύπλοο κατέπλευσε με ασφάλεια, αυτοδύναμα και με τη συνοδεία σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή Αγίου Εύπλου, όταν 41χρονος οδηγός δικύκλου οχήματος έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του. Ο 41χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου παραμένει για νοσηλεία. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από τον ναυτικό πράκτορα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μπαχάμες, ότι 84χρονος αλλοδαπός επιβάτης του πλοίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο 84χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας του Γυθείου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκε από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 83χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες