Παροχή συνδρομής σε χειριστές κανό στην Κάλυμνο – Σύλληψη 07 ατόμων στη Ρόδο – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ηγουμενίτσα

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από ιδιώτη, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 28, 26, 24 και 23ετών, οι οποίοι είχαν εκμισθώσει δύο (02) κανό, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας "ΜΥΡΤΙΩΝ" ν. Καλύμνου με κατεύθυνση τη ν. Τέλενδο, και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ ενημερώθηκαν και τέσσερα Ε/Γ-Τ/Ρ και ένα Ε/Γ-Ο/Γ, προς παροχή συνδρομής.

Οι ανωτέρω χειριστές κανό εξήλθαν στην παραλία Μυρτιών κολυμπώντας με ιδίες δυνάμεις, ενώ τα δύο κανό βυθίστηκαν.

Κατά δήλωση τους είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρήζουν την παροχή των πρώτων βοηθειών.

*****

Στη σύλληψη επτά (07) ατόμων, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, στον λιμένα Ρόδου.

Συγκεκριμένα τα ανωτέρω στελέχη κατά την διάρκεια νομότυπου αστυνομικού ελέγχου εντόπισαν τους εν λόγω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Συβότων ότι Ι/Φ σκάφος ελληνικής σημαίας, με οκτώ (08) επιβαίνοντες, είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή, όπου αποβίβασε τρεις εκ των επιβαινόντων του, ενώ στη συνέχεια αποκολλήθηκε αυτοδύναμα και έπλεε ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.

Άμεσα για την περιοχή αναχώρησαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος και Α/Κ σκάφος, προς παροχή συνδρομής. Κατά την προσπάθεια, το ιδιωτικό σκάφος παρέμεινε και αυτό ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ κατέπλευσε τελικά με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή "ΚΑΛΑΜΙ", με τη συνδρομή Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παράλληλα, το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλλεξε τα τρία άτομα από το σημείο της προσάραξης, ενώ το ακυβέρνητο Ι/Φ ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ σκάφος στον λιμένα Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες