Παροχή συνδρομής σε χειριστές SUP στην Εύβοια - Τραυματισμός αλλοδαπού στην Κέρκυρα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Λευκάδα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Λάρυμνας και Αιδηψού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι μία 41χρονη αλλοδαπή και ένας 13χρονος αλλοδαπός, μετέβησαν, για διενέργεια όρθιας κωπηλατικής σανίδας (SUP), στη θαλάσσια περιοχή εντός κόλπου Σκορπονερίων Β. Ευβοϊκού κόλπου και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη Α/Κ-Ε/Π “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Σ.Χ. 2654, Α/Κ-Ε/Π “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν.Χ. 499, Τ/Χ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Τ.Χ. 785 και το βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας “ΑΛΕΞΑΒΑΣ” Ν.Χ.1017.

Στη συνέχεια, το “ΑΛΕΞΑΒΑΣ”, με επιβαίνοντα εθελοντή διασώστη, εντόπισε τους ανωτέρω αγνοούμενους σε βραχώδη περιοχή στο ακρωτήριο “ΓΚΑΤΖΑ” εντός όρμου Σκορπονερίου, τους περισυνέλεξε και στη συνέχεια τους μετέφερε με ασφάλεια σε παρακείμενη προβλήτα, καλά στην υγεία τους.

Στους ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και εθελοντή διασώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, για περιστατικό τραυματισμού 30χρονου αλλοδαπού, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΟΝΤΟΓΥΑΛΟΣ'' ν. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός ενώ έκανε θαλάσσιο σπορ με την ονομασία “FLY FISH”, τραυματίστηκε στον ώμο, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ' όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου Λευκάδας, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους “ΕΛΕΝΑ” Ν. Χαλκίδας 477, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας Εγκρεμνών ν. Λευκάδας, με είκοσι δύο (22) επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΙΟΝΙΟΥ” Ν. Λευκάδας 25, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, και στη συνεχεία το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Βασιλικής ν. Λευκάδας.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΛΕΝΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρων 83 παρ.1 του Ν.3386/05 και 29 παρ.7 του Ν.4251/14.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο έτερου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο “κλαπέν - υπεξαιρεθέν- απωλεσθέν” έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-29χρονης, από το λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-06μηνών βρέφους, από το λιμένα Μεριχά ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-50χρονου, από το λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-20χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-27χρονου και 79χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67.

Σχετικές εικόνες