Παροχή συνδρομής σε χειριστή αετοσανίδας στη Θεσσαλονίκη – Ανατροπή λέμβου στο Θερμαϊκό κόλπο – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη χειριστή αετοσανίδας σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή ποταμού Επανομής Θεσσαλονίκης.

Άμεσα ενημερώθηκε ιδιοκτήτης Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής που βρίσκεται στην εν λόγω περιοχή και με σωστική λέμβο μετέβη στο σημείο, όπου εντόπισε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία τον 24χρονο ημεδαπό χειριστή αετοσανίδας, καθώς και έτερο ημεδαπό, ο οποίος είχε σπεύσει με κανό στην περιοχή προς παροχή βοήθειας.

Στη συνέχεια, στελέχη του Α΄ Λιμενικού τμήματος Νέας Μηχανιώνας, έσπευσαν με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία, όπου μεταφέρθηκε ο εν λόγω χειριστής και εντόπισαν τον 24χρονο έχοντας τις αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω χειριστής αετοσανίδας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Γ΄ Λιμενικό τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για ανατροπή λέμβου, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα στις ακτές των εκβολών Λουδία ποταμού, στο Θερμαϊκό κόλπο.

Για το σημείο άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος, ενώ από ξηράς αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο ανωτέρω ημεδαπός εντοπίστηκε εντός της θάλασσας σε δυσχερή θέση και με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους, περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στην ακτή με ασφάλεια, όντας καλά στην υγεία του, κατά δήλωση του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η εν λόγω λέμβος με μέριμνα του ιδιοκτήτη, πρόκειται να μεταφερθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με Ε/Γ-Ο-Γ “ΘΑΣΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 11836, 35χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.