Παροχή συνδρομής σε χειριστή κωπήλατης λέμβου στα Χανιά - Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στην Τήνο - Διακομιδές ασθενών

λιμανι χανίων
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, για την ύπαρξη χειριστή κωπήλατης πνευστής λέμβου σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου των Χανίων.

Άμεσα, για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ενώ από ξηράς συμμετείχε στις έρευνες και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η λέμβος εντοπίστηκε και με τη συνδρομή των ιδιωτικών σκαφών, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Χώρας Χανίων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους, λόγω μηχανικής βλάβης με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,6 ν.μ. νότια της Τήνου.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος, το οποίο ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήνου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-57χρονης και 61χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-80χρονου, από το λιμάνι του Κουφονησίου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν 67,

-14χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-84χρονου, από το λιμάνι της Θύμαινας των Φούρνων Ικαρίας στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου Ικαρίας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν.Σ. 965,

-24χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν 67 και

-73χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες