Πρόκληση φθοράς σε υποθαλάσσιο αγωγό στη Σαλαμίνα - Διάσωση επιβαινόντων μετά από βύθιση σκάφους στη Μυτιλήνη

1
Share:    

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, σε υποθαλάσσιο αγωγό νερού στην περιοχή Πέρανι ν. Σαλαμίνας, από εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο της αναδόχου εταιρίας,διαπιστώθηκε διάρρηξη της προστασίας του αγωγού και μικρής έκτασης διαρροής νερού από τον αγωγό εξαιτίας χρήσης εκρηκτικών.

Συγκεκριμένα είχε ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας βραδινές ώρες της 13/7/2022 από κάτοικο της ανωτέρω περιοχής ότι άκουσε δυνατό κρότο με έντονη λάμψη εντός της θάλασσας. Από την Λιμενική Αρχή ζητήθηκε ο έλεγχος της περιοχής από τον μηχανικό Λιμενικών Έργων, δεδομένου ότι περνάει πλησίον ο υποθαλάσσιος αγωγός νερού προς τη νήσο Αίγινα.

Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος Κόλπου Γέρας για εισροή υδάτων στο ερασιτεχνικό σκάφος «ΠΥΡΡΑΙΩΝ ΕΥΡΙΠΟΣ -ΛΕΣΒΟΣ» Λ. Πολιχνίτου 211, το οποίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Ντιπίου Κόλπου Γέρας Λέσβου με τέσσερις (04) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε και περισυνέλεξε σε απόσταση 0,4 ν.μ. ανατολικά λιμένα Ντιπίου τους τέσσερις (04) επιβαίνοντες, οι οποίοι βρίσκονταν στη θάλασσα με τη βοήθεια μίας κουλούρας και του σπυράγιου του σκάφους μετά από την βύθιση του.

Οι δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί ναυαγοί μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο λιμένα Ντιπίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Περάματος Κόλπου Γέρας.

Σχετικές εικόνες