Πρόκληση ζημιών σε ΦΓ πλοίο στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη 48χρονου ημεδαπού στη ν.Μήλο – Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΟΓ πλοίου στη ν. Ρόδο - Διακομιδές ασθενών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες , η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον εκπρόσωπο του ναυτικού πρακτορείου του Φ/Γ πλοίου “ELINA Β” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα Θεσσαλονίκης, ότι στο εν λόγω πλοίο προκλήθηκαν ζημιές από γερανό, κατά την εκτέλεση εργασιών φόρτωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ELINA B” μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη 48χρονου ημεδαπού προέβησαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μήλου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, μεσημβρινές ώρες της 24-05-2022, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Το παραπάνω ένταλμα αφορούσε σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης, καθώς και για απείθεια, πράξεις που είχαν λάβει χώρα την 30-04-2022 στη ν.Τέλενδο.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Ρ.38, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από λιμένα ν. Ρόδου για λιμένες ν. Σύμης, Κώ, Καλύμνου, Λειψών, Πάτμου, με 137 επιβάτες, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Ρόδου, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του με ασφάλεια και στην συνέχεια του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου επετράπη ο απόπλους του πλοίου μετά την προσκόμιση του προαναφερόμενου βεβαιωτικού και το πλοίο απέπλευσε για εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Μυκόνου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν.Τ. 25 και,

-71χρονου, από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες