Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Ελαφόνησο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για προσάραξη σε ξέρα του Θ/Γ σκάφους “KGS MARINE 1” σημαίας Πολωνίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην είσοδο του μικρού λιμανιού της ν. Ελαφόνησου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και το Φ/Γ – Λάντζα “ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ Μ” Ν.Ν. 07.

Το εν λόγω Θ/Γ σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ανωτέρω Φ/Γ – Λάντζας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με ιδία μέσα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Φ/Γ – Λάντζας, στον λιμένα Νεάπολης, όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του 'KGS MARINE 1” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού/εγγράφου από εξουσιοδοτημένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της περιφερειακής οδού Κερατσινίου, με κατεύθυνση από λεωφόρο Σχιστού προς τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, πλησίον κυκλικού κόμβου, όταν δίκυκλο όχημα, με οδηγό έναν 47χρονο, συγκρούστηκε με Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ένας 42χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 47χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”, για ιατρική περίθαλψη.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος οδηγός του Φ/Γ οχήματος.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή “ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΙ” Σαλαμίνας.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.