Προσάραξη Α/Κ σκάφους στη Σαμοθράκη - Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στο Μαρκόπουλο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ στη Σκόπελο

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για περιστατικό προσάραξης του Α/Κ σκάφους ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑ'' Σ.Σ.54, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου ν. Σαμοθράκης.

Στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος είχε προσαράξει, κενό επιβατών, λόγω εισροής υδάτων από κυματισμούς, ως συνέπεια των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω Α/Κ σκάφος ανελκύστηκε στην ακτή από ιδιωτικό ανυψωτικό μηχάνημα, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από ναυπηγό.

*****

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Μαρκόπουλου, για την ύπαρξη κολυμβήτριας σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αυλακίου - Πόρτο Ράφτη.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Μαρκόπουλου, όπου εντόπισε την 76χρονη ημεδαπή κολυμβήτρια να βρίσκεται σε δυσχερή θέση περίπου 100μ. από την ακτή. Στη συνέχεια, η εν λόγω ημεδαπή περισυνελέγη, με τη συνδρομή ναυαγοσώστη της οικείας περιοχής, καθώς και του ανωτέρω στελέχους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία της και κατά δήλωσή της, δεν επιθυμούσε περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ’’ Ν.Π. 12513 στο λιμένα Σκοπέλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από λιμένα Αλοννήσου, με σαράντα έναν (41) επιβάτες, εννέα (09) ΙΧΕ, τρία (03) Δ/Κ και ένα (01) φορτηγό.

Το πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου και αποβίβασε τους επιβάτες καθώς και τα οχήματά του, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ.

Σχετικές εικόνες