Προσάραξη Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στη ν. Θήρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Λευκίμμη - Τραυματισμός επιβαινόντων σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Μύρινα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας για προσάραξη σε ύφαλο του Ε/Κ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου ''ΣΑΝΣΕΤ ΕΞΚΛΟΥΣΙΒ'' Ν. Σαρωνικού 23, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παλαιάς και Νέας Καμένης ν. Θήρας.

Το εν λόγω πλοίο που εκτελούσε θαλάσσια εκδρομή πέριξ της ν. Θήρας, με πενήντα έξι (56) επιβαίνοντες και τρία (03) άτομα μέλη πληρώματος, αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα ''ΑΘΗΝΙΟΣ'' ν. Θήρας.

Από το περιστατικό υπήρξε ο τραυματισμός μιας 58χρονης αλλοδαπής επιβαίνουσας, όπου αρχικά της παρασχέθηκαν επί του πλοίου οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, απ' όπου κι εξήλθε, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΣΕΤ ΕΞΚΛΟΥΣΙΒ'' μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ διενεργήθηκε κι επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΩΡΙΕΥΣ'' Ν.Π. 12635, ότι κατά την προετοιμασία κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, ποντίστηκε η αριστερή άγκυρα σε απόσταση τριών (03) σταδίων από την προβλήτα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Το εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, έπειτα από χειρισμούς του πληρώματος, δεν κατέστη δυνατή την άπαρση της άγκυρας με αποτέλεσμα την απελευθέρωσή της.

Στη συνέχεια το ''ΔΩΡΙΕΥΣ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αποβιβάστηκαν εκατό δέκα (110) επιβάτες, τριάντα δύο (32) Ι.Χ.Ε. οχήματα, οκτώ (08) Φ/Γ και ένα (01) λεωφορείο, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας αρχικά του απαγορεύτηκε ο απόπλους και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, του επετράπη η συνέχιση των πλόων.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους ''IRINA 21780-A'' σημαίας Γερμανίας, στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. βορειοανατολικά του οικείου λιμένα, με τους έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, λόγω μηχανικής βλάβης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή ιδιωτικού ημερόπλοιου σκάφους ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λ.Κ. 8165 και το Ρ/Κ ''ΘΥΕΛΛΑ'' Ν.Π. 4422, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το εν λόγω Θ/Γ σκάφος στον λιμένα Λευκίμμης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''IRINA 21780-A'' μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μὐρινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR MYCONOS'' Ν.Π. 10882, για τον ελαφρύ τραυματισμό δύο (02) επιβαινόντων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης στο χώρο στοιβασίας οχημάτων (γκαράζ), μία ημεδαπή οδηγός έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ.Ε. οχήματός της και συγκρούστηκε με δύο (02) προπορευόμενα οχήματα, καταλήγοντας στο χώρο απόθεσης των αποσκευών του πλοίου, με αποτέλεσμα των τραυματισμό των ανωτέρω. Στους εν λόγω τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του πλοίου, ενώ αρνήθηκαν τη μεταφορά τους για περαιτέρω εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν.Π. 11234, 12χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.