Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στην Ιεράπετρα και στο Λαύριο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και εγκατάλειψη στο Ρέθυμνο

1
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου “ΕΥΔΟΚΙΑ” Ν.Θ. 1043, με έξι (6) άτομα πλήρωμα και κενό επιβατών, σε βραχώδη βυθό, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το αλιευτικό καταφύγιο Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Β” Ν.Π. 10487, για παροχή συνδρομής, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε ετοιμότητα προσωπικό και μέσα απορρύπανσης για προληπτικούς λόγους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και τοποθετήθηκε φράγμα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης. Οι δύο κύριες μηχανές και η ηλεκτρογεννήτρια του πλοίου τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω εισροής υδάτων.

Από την Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη του Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους “ΝΟΤΟΥΣ” Ν.Π.12455, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μακρονήσου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος. Το “ΝΟΤΟΥΣ” μετέβη αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους και του σκάφους «ΣΗ ΣΟΣ 5» Τ.Λ. 462, στον λιμένα Λαυρίου όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης ζημιάς/βλάβης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, για περιστατικό τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου .Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό και συνοδηγό αγνώστων στοιχείων, χτύπησε στο δεξί πόδι 20χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και η 20χρονη μεταφέρθηκε με ταξί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, γίνονται προσπάθειες εντοπισμού – σύλληψης του δράστη.

Σχετικές εικόνες